Peter Greve (1931-2021)

Eind 2020 mocht ik in Hilversum meewerken aan de opname van een werk voor beiaard en klankspoor met orgelsamples van Peter Greve. 

Het werk 'Prelude, Chorale & Voluntary' is te beluisteren op soundcloud:

https://soundcloud.com/peter-greve-475196939

Peter Greve - Prelude, Chorale & Voluntary (finale mix, 2021)

Medewerkenden:

- Fred Vogels: samenstelling klankspoor op basis van samples van het orgel van de Union Chapel, Londen

- Wim Ruitenbeek: Stadsbeiaardier Hilversum, op het carillon van het Raadhuis van Hilversum

- Martin Claassens: opname- en mixtechniek.


Op uitnodiging mocht ik deelnemen aan het World Carillon Project van New Sounds/WNYC in New York. Met dit project wordt geprobeerd een wereldwijde verbinding te leggen in deze vreemde tijd vol isolement. Componist David Cieri schrijft hiervoor telkens een nieuw beiaardwerk dat ergens in de wereld op een carillon gespeeld wordt. Op een regenachtige dag, vlak voor Kerst, heb ik het werk Prolepsis Days gespeeld in Hilversum. Gisteren is het gepresenteerd op het muziekstation door Caryn Havlik, John Schaefer, en David McLean van New Sounds, WQXR, The Greene Space, WNYC.De beiaard van het Raadhuis te Hilversum is nu toegevoegd aan opnames uit Chicago, Durham, Sydney, Lier en Sint Petersburg. Alles te bekijken en beluisteren op https://www.davidcieri.com/the-world-carillon-project

Met dank aan Evert Aalten voor de fantastische opname, gemeente Hilversum voor het faciliteren en David Cieri voor de uitnodiging.