Tiel

 

Op verzoek van de gemeente Tiel zal stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek op zaterdag 10 oktober van 14 tot 15 uur een verzoekprogramma op de beiaard in de toren van de Sint Maartenskerk spelen.

Juist ook in deze tijd van de coronacrisis verbindt muziek mensen met elkaar. Veel mensen vinden hoop en troost in het luisteren naar muziek. Helaas kunnen concerten veelal niet doorgaan en is er nauwelijks live muziek te horen. Maar de stadsbeiaardier kanvolledig coronaproof zijn muziek over de stad uitstrooien.

Wilt u graag een mooi lied horen voor u zelf of voor iemand anders? Laat het weten door uiterlijk donderdag 8 oktober een mailtje te sturen aan wimdebeiaardier@gmail.com ondervermelding van Tiel 10 oktober. Schrijf in uw mail voor wie en waarom u dit lied aanvraagt. De beiaardier beoordeelt of de muziek geschikt is om te spelen op de beiaard.

Het kabinet roept gemeenten en organisaties op om vanaf 6 oktober acties te organiseren in het kader van ‘Aandacht voor elkaar’. Activiteiten om samen te herdenken, te overdenken en samen vooruit te kijken. Het beiaardconcert is één van de activiteiten in de gemeente Tiel.

Vanuit uw huis of tuin of wandelend in de ruime omgeving van de toren is het beiaardspel te  beluisteren. Houd u aan de geldende maatregelen. Ook is het concert thuis te beluisteren opRegioTV Tiel: op de zender en via een livestream op facebook en instagram.

Het programma wordt hier gepubliceerd op 9 oktober.

Beiaard op C1, 47 klokken

 

Alle klokken zijn van Eijsbouts uit 1964.

Er hangt ook nog een oude luidklok boven:

De Salvator uit 1552 van Jan Moor, 2410 kg.

 

Stadsbeiaardiers:

1964 - 1980      Jan van Alphen

1980 - 2008      Ru Stolk

2007 - heden   Wim Ruitenbeek

Beiaardconcert met verzoeknummers in het kader van “Aandacht voor elkaar”

 

Sint Maartenstoren, Tiel

zaterdag 10 oktober 2020, 14-15u.

door stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek

 

Er zijn zo’n 30 verzoekjes binnen gekomen. Een lied was helaas niet geschikt te maken voor carillon, een klassiek werk gaat Wim later arrangeren en spelen, enkele mensen hadden meerdere liedjes op hun lijst. Resultaat is onderstaand programma. Een lied duurt ongeveer drie minuten, zo kunt u ongeveer zien wanneer welke aanvraag aan de beurt is.

 

Programma

 

 1. You’ll never walk alone
 2. Suzan & Freek - Blauwe Dag
 3. Nick & Simon – Kijk omhoog
 4. Disturbed/Paul Simon - Sound of Silence
 5. Eric Clapton – My Father’s Eyes
 6. Ben E King - Stand by Me
 7. Amy Winehouse - Back To Black
 8. Frans Bauer - Heb je even voor mij
 9. uit The Sound of Music: My favorite things
 10. Louis Armstrong – Wonderfull world
 11. Leonard Cohen – Dance me to the end of Love
 12. Charles Aznavour – La Bohème
 13. Boudewijn de Groot - Avond
 14. Van Halen – Jump
 15. Bløf – Dansen aan Zee
 16. Bløf – Beter
 17. Lord of the Dance
 18. Bach – Bist du bei mir
 19. Monty Python – Always look at the bright side of life
 20. Abba – Thank you for the music

 

 

Redenen bij de aanvragen;

 

 1. Het nummer heeft voor onze familie een bijzondere betekenis. Gespeeld op het afscheid van mijn moeder. Het zou bijzonder zijn om te horen, als het door u gespeeld wordt.

 

 1. Op het verzoek van het college van B&W. Dit liedgaat over er voor elkaar zijn als je het moeilijk hebt. Het is altijd fijn om mensen om je heen te hebben die er voor je zijn. En dat geldt des te meer in deze coronatijd. Om je verhaal aan te vertellen, om naar het verhaal van de ander te luisteren. Om aandacht voor elkaar te hebben ook al is het nu wat meer op afstand.

 

 1. Kijk Omhoog, daar is mooie muziek te horen én daar is de zon, die gaat altijd weer schijnen, hoe donker de dag ook.

 

 1. Ik hoorde het van de zomer al eens vanaf de toren, maar helaas pas tegen het einde van het nummer. Het was ontzettend mooi, dus voor mij zeker voor herhaling vatbaar!

 

 1. Voor mijn vriendje, het gaat over zijn vader, dat zegt genoeg.

 

 1. Speciaal voor de begeleiders van de JP van der Bentstichting.

 

 1. Ik luister vaak vanuit mijn slaapkamer naar het carillon. Zou dit lied graag eens willen horen.

 

10 en 11. Twee liedjes die me blijven inspireren. Zou mooi zijn als u een groter publiek hiervan kunt laten genieten.

 

 1. Een prachtig nummer!

 

 1. Dit draaiden we precies een jaar geleden op de begrafenis van mijn vader.

 

 1. Ter ere van Eddy van Halen, die pas is overleden. Ook denk ik dat het intro vooral gaaf is om via de toren te horen.

 

 1. Zou ik leuk vinden. We kijken vanuit ons slaapkamerraam precies op de Sint Maartens toren. Wat een prachtig uitzicht is. Ik geniet ervan als er gespeeld wordt.

 

 1. Voor onze dochters, allebei werkend in de zorg, zou het heel toepasselijk zijn. Het refrein is: Beter, met elkaar wordt het beter… Met hun collega’s werken ze keihard in de zorg in deze bizarre tijd.

 

 1. Dit is het lied dat wij hoorden toen wij ruim een jaar geleden ons ons fijne huis in Tiel zagen, er als een blok voor vielen, de volgende dag bekeken en de dag daarna kochten.
  Als ik dit lied hoor denk ik terug aan die fijne dagen.

 2. Voor mijn man. Samen genieten we dagelijks van Bach en juist in deze tijd dat we veel thuis moeten blijven is muziek en zeker Bachs muziek, voor ons een prachtige, troostrijke, verfraaiing van de dag.
 3. Goed om in moeilijke tijden naar lichtpuntjes te blijven zoeken.  En die zijn er zeker, een ervan is het beiaardconcert iedere zaterdag van 2 tot 3. De aanvraag is voor alle luisteraars.
 4. Ik zou het leuk vinden om dit nummer te horen.